ColumnsNieuws

Hoge Belastingen – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Column Hans Biesheuvel Telegraaf, 16 februari 2017

Hoge belastingen

Werken en ondernemen moet lonen. Als je door hard werken meer verdient dan hoor je dat te merken in je portemonnee. Helaas wordt dit steeds moeilijker. Vanaf een modaal salaris lever je al snel meer dan de helft van je inkomen bij de fiscus in.

Het kabinet Rutte heeft sluipenderwijs de belastingen fors verhoogd en een nivelleringsoperatie doorgevoerd. Lage inkomens zijn er op vooruitgegaan, maar door de heffingskorting en de arbeidskorting inkomensafhankelijk te maken betalen mensen vanaf een modaal inkomen fors meer.

Bij een salaris van 37 000 euro draag je grofweg 49% belasting af voor iedere euro die je meer gaat verdienen, vanaf twee keer modaal loopt dit op naar 55,6%. Dit is niet meer uit te leggen.

Hoge belastingtarieven zijn zeer demotiverend. Waarom zouden mensen nog de handen uit de mouwen steken, harder gaan werken, of een bedrijf beginnen? Als je kijkt naar de cijfers dan zie je dat vooral de middenklasse kind van de rekening is. Ik neem dat het kabinet echt kwalijk.

In de verkiezingscampagne gaat het ondertussen vooral weer over geld uitgeven. Laten we vooral ook zorgen dat de belastingen omlaag gaan. In een volgende kabinetsperiode moet het echt anders. De grote vraag is alleen: Bij welke politieke partij zijn de belastingen in goede handen?

Previous post

Op pad met het Ondernemersmanifest

Next post

'Een Arbeidsmarkt waar Ouderen Werken (AOW)' Column Hans Biesheuvel op Wekr.nl

1 Comment

  1. Sami Faltas
    20 februari 2017 at 23:05 — Beantwoorden

    Uit dit artikel blijkt dat je nooit meer betaalt dan 55,6% aan belastingen, hoe veel je ook verdient. Dat lijkt mij heel schappelijk. Eigenlijk te schappelijk. Weliswaar wordt niet elke cent die wij afdragen goed besteed, maar je krijgt in Nederland heel veel voor je belastinggeld. Wees blij dat je met je centen een beschaafd land overeind houdt, met goede diensten ook voor mensen die het niet zo breed hebben.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *