ColumnsNieuws

Transitiebox – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Column Hans Biesheuvel, Telegraaf 15 juni 2017.

Transitiebox

Het belastingstelsel moet prikkels bevatten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en toekomstgerichte innovaties aan te wakkeren die noodzakelijk en nuttig zijn. De belangrijkste uitdaging voor de komende jaren is de energietransitie.

Ik ben ervan overtuigd dat we alleen slagen in de transitie als we innovatieve vormen van samenwerking stimuleren. Een slimme maatregel is het omvormen van de innovatiebox naar een transitiebox. Dit is een impuls van 1.4 miljard euro. Ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen moeten samen disruptieve technologieën ontwikkelen en combineren. Met de juiste impulsen is de energietransitie een sterke businesscase, die kansen en geld oplevert voor ondernemers.

Met de transitiebox betalen bedrijven die investeren in duurzame technologie minder belasting zodra de investeringen winst opleveren. De maatregel stimuleert ook om door te investeren en samen te blijven werken.

Onze economie is radicaal veranderd ten opzichte van 20 jaar geleden. Investeringen en ruimte voor ondernemerschap zijn nodig om te voorkomen dat we later op een veel nadeligere manier betalen voor het uitfaseren van fossiele energie. In deze nieuwe tijd moeten we dus nieuwe methoden ontwikkelen om uitdagingen zoals de energietransitie op te pakken.

Transitiebox

Previous post

"Het is achterhaald om onderwijs en arbeidsmarkt los van elkaar te zien"

Next post

Rentederivaten: Stevent MKB af op een eigen woekerpolisaffaire?

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *