Van het schaduwkabinet

Groeiagenda

25 maart 2015 – Groeiagenda 2015 »

Schaduwbegroting 2015

9 september 2014 – Schaduwbegroting 2015 »

10 september 2015 – Schaduwbegroting 2016 »

 

Position Papers

Bijzonder Beheer t.b.v. Hoorzitting Tweede Kamer »

16 april 2015
Ondernemers en banken spreken elkaars taal niet meer. Ondernemers en banken horen elkaars natuurlijke partner te zijn en moeten op die manier met elkaar om gaan. Ondernemers bellen de banken niet meer om te sparren, en zeker niet bij tegenslag. In de huidige situatie lijkt het erop dat banken alleen gericht zijn op het zeker stellen van hun eigen positie. Bijzonder beheer is geen intensive care afdeling, maar wordt door veel ondernemers ervaren als een martelkamer.

Klik hier

Position Paper “Maak groei en ondernemen lonend” »

25 maart 2015
Ondernemen en het nemen van risico moet lonen. Het zijn de ondernemers die het geld verdienen in dit land. Zij scheppen de werkgelegenheid. Zij innoveren. Zij brengen de belasting binnen. De belastingdruk in Nederland is gedurende de afgelopen crisis drastisch verhoogd. Nu dat de economie weer groeit moeten de lasten structureel omlaag. Het belastingstelsel moet eenvoudig en transparant zijn en groei bevorderen.

Klik hier

Wet Werk en Zekerheid » 
 

13 mei 2014
De Wet Werk en Zekerheid brengt niet de gewenste economische effecten met zich mee. Ondernemers willen een flexibele arbeidsmarkt, met minder risico en met meer werknemers bij hen in vaste dienst. Het ontslagrecht wordt duurder en complexer en de mogelijkheden tot flexibele contracten worden beperkt, zonder de problemen van te starre vaste contracten aan te pakken. Kleine ondernemers worden nog huiveriger om vaste contracten aan te bieden.

Klik hier