Ondernemers Bollenstreek slaan alarm over toenemende regeldruk

Ondernemers uit de Bollenstreek hebben tegenover ONL-voorman Erik Ziengs hun zorgen geuit over de toegenomen administratieve regeldruk, de komst van zero-emissiezones en verplichtingen als twee jaar loondoorbetaling bij ziekte en de arbeidsongeschiktheidsverzekering die in de maak is.

Ziengs ging deze week op bezoek bij Franck van der Valk, een kweker gespecialiseerd in vaste planten in Voorhout, over de grootste obstakels bij het ondernemerschap. Bij dit gesprek schoven ook Dick-Jan de Blaeij en Huub Tonies van de Vrije Ondernemers Noordwijk (VON) aan. Een klacht die voorbijkwam is dat een eenmanszaak gelijk wordt getrokken met het zzp’erschap. Elke ondernemer met personeel die onder de rechtsvorm eenmanszaak zijn of haar onderneming drijft, valt onder die verplichting. Ziengs hoort deze klachten vaker. “Die zijn herkenbaar en allemaal punten die ONL voor Ondernemers onder de aandacht brengt bij de Haagse politiek.” Het continu in gesprek blijven met ondernemers is voor ONL van groot belang. De ondernemersbelangenclub zet hier ook het eigen Ondernemerspanel voor in. Meld u snel aan en laat regelmatig uw mening horen over actuele ondernemerszaken.
Aanmelden kan hier.

“Dergelijke gesprekken geven mij de energie om voor de belangen van kleinere ondernemers te blijven opkomen”, aldus Ziengs die zijn waardering uitspreekt voor de betreffende ondernemers uit de Bollenstreek.

Whatsapp Image 2024 08 30 At 08.57.40 (002)
Erik Ziengs (Voorzitter ONL voor Ondernemers) met lokale ondernemers tijdens het werkbezoek

Meer nieuwsberichten

Whatsapp Image 2024 08 30 At 08.57.40
Ondernemers Bollenstreek slaan alarm over toenemende regeldruk
Geplaatst op: 30-08-2024
Foto Erik Minister Ez
Vruchtbaar gesprek met nieuwe minister Economische Zaken
Geplaatst op: 28-08-2024
Vacature Beleidsmedewerker Public Affairs (1)
Vacature alert: Beleidsmedewerker public affairs
Geplaatst op: 09-08-2024