Werkbezoek met gedeputeerde aan voortvarende ondernemers Villapark Eureka Twente

Al meer dan zestig jaar is Villapark Eureka Twente een begrip. Dit vakantiepark met luxe bosvilla’s is een begrip in Overijssel. ONL-voorman Erik Ziengs ging samen met gedeputeerde Erwin Hoogland (Economie) op werkbezoek bij ondernemers Remi en Annie Nieuwenhuis om onder meer te praten over hun nieuwe plannen voor de toekomst: een natuurbegraafplaats in Oldenzaal en obstakels waar zij als ondernemer tegenaan lopen.

“Ik vind het belangrijk om overal in het land in gesprek te gaan met ondernemers over wat hun bezighoudt en waar zij tegenaan lopen bij het ondernemen”, zegt Ziengs. Hij is onder de indruk van het familiebedrijf dat al decennialang een vaste waarde is in het gebied. “Bij de ontwikkeling van de natuurbegraafplaats wordt samen met natuurorganisaties opgetrokken. Dat vind ik heel positief.”

Ondanks al deze nieuwe plannen zijn er ook zorgen over de geplande btw-verhoging voor onder meer hoteliers, waardoor de prijs voor een overnachting in het villapark omhooggaat. Daarnaast speelt ook de administratieve regeldruk deze ondernemers parten. “Op deze punten maakt ONL zich hard. Een aantrekkelijk gebied met recreatiemogelijkheden en mooie verblijfplekken zijn cruciaal voor de lokale economie. Een btw-verhoging is daarom niet een goed idee.” Ook is de wirwar aan administratie die ondernemers moeten bijhouden, volgens Ziengs, niet altijd relevant. “Prima dat er regels zijn, maar ondernemers moeten niet het merendeel van hun tijd bezig zijn met zaken als vergunningsaanvragen, bestemmingsplannen of het bijhouden van kilometers voor hun werknemers.” ONL blijft aandacht vragen voor dit soort zaken in politiek Den Haag.

20240830 133521
Erik Ziengs op werkbezoek bij Eureka Twente.

Praat ook mee over actuele ondernemersonderwerpen via ons Ondernemerspanel. Aanmelden kan hier.

Meer nieuwsberichten

Erik Ziengs Met Klimaatminister Sophie Hermans
ONL aan tafel met klimaatminister Sophie Hermans
Geplaatst op: 25-09-2024
Erik Ziengs. ( Den Haag 07 08 24 ) Foto: Frank Jansen
ONL voor Ondernemers over Miljoenennota
Geplaatst op: 17-09-2024
Erik Ziengs. ( Den Haag 07 08 24 ) Foto: Frank Jansen
Reactie ONL op regeerprogramma kabinet-Schoof
Geplaatst op: 13-09-2024