Nieuws

Breaking News – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Column Telegraaf
19 mei 2016

Breaking News
Cijfers van deze week tonen aan dat kleine bedrijven zorgen voor de groeiversnelling van Nederland. Er zit een stijgende lijn in hun omzet en winst en het kleinere bedrijfsleven laat een sterkere groei zien dan de economie als geheel. Eigenlijk wist iedereen dit al, maar nu is het officieel. Tijd om er ook naar te handelen. Ik ben er van overtuigd dat de rol van ondernemers als groeimotor van de economie alleen maar groter wordt.

Nieuwe banen zitten bij starters en kleine bedrijven. Deze bedrijven kunnen groeien. Zij hebben een blik op de toekomst met relatief jonge producten. Het zijn de cash-cows van de economie van morgen, mits we hen in hun kracht zetten.

Achter de schermen wordt er nu in Den Haag onderhandeld over de komende begroting. Vorig jaar was er 5 miljard gereserveerd voor de herziening van het belastingstelsel. Er kwam niets van terecht en er werden vooral losse snoepjes uitgedeeld. Dat moet dit jaar anders.

Om de groeiversnelling nog meer vaart te geven zijn maatregelen nodig die juist op kleinere bedrijven een grote impact hebben. In plaats van weer te verkruimelen pleit ik voor één heldere maatregel: Zet alle kaarten op een forse verlaging van de werkgeverslasten. Hop, met een paar miljard naar beneden! Het levert ook volgens de cijfers het meeste rendement op.

2016 05 19_Telegraaf_Column_Hans Biesheuvel_Breaking News