NieuwsVerkiezingen 2021

Brede steun beter ondernemersklimaat MKB

Tweede Kamerlid Thierry Aartsen (VVD) pleit in de talkshow De Ondernemer Kiest van ONL en De Ondernemer voor een beter ondernemersklimaat voor het MKB. ‘Corona heeft ons geleerd hoe kil en koud onze dorpen en steden zijn nu we de middenstanders missen. We moeten knokken voor de wederopbouw van het MKB,’ vertelt Aartsen. Hij ging in de talkshow in gesprek met ONL-oprichter Hans Biesheuvel en de Kamerleden Chris Stoffer (SGP), Mustafa Amhaouch (CDA) en Eppo Bruins (CU).

Volgens Hans Biesheuvel zal de politiek de aankomende jaren met een concreet MKB- beleid moeten komen en hij wijst de Tweede Kamerleden op het ONL verkiezingsmanifest. Hierin staan voorstellen om het ondernemersklimaat te verbeteren.

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch wil ook meer inzet voor het het MKB: ‘Politiek Den Haag slaagt er onvoldoende in de om de regeldruk te verminderen voor de ondernemers, het nieuwe kabinet zal hier echt stappen in moeten zetten.’ Er was grote eensgezindheid tijdens dit debat in de talkshow De Ondernemer Kiest, want ook de twee andere christelijke partijen – de SGP en de ChristenUnie – zien graag dat het nieuwe kabinet het MKB helpt door onder meer de regeldruk aan te pakken. ‘We moeten trots zijn op de ondernemers. Zij zijn de ruggengraat van ons land,’ aldus Chris Stoffer (SGP). Volgens Eppo Bruins (ChristenUnie) hebben ondernemers een ‘hele cruciale rol voor de gemeenschappen en staan juist zij met beide benen midden in de samenleving.’

ONL voor Ondernemers en De Ondernemer organiseren in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen de campagne De Ondernemer Kiest. ONL-oprichter Hans Biesheuvel en De Ondernemer gaan in gesprek met de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen. Ook vinden debatten met kandidaat-Kamerleden plaats. Video’s en podcasts van deze bijeenkomsten worden op onl.nl/verkiezingen en deondernemer.nl geplaatst. De gesprekken zijn ook terug te beluisteren via de ONL Podcast:

Soundcloud

Spotify

Apple

 

 

Meer weten?

De gesprekken met de partijen zijn te volgen op de social media kanalen van ONL, via het zakelijk media-platform De Ondernemer en ook op de speciale verkiezingswebsite van ONL: onl.nl/verkiezingen.