ONL Crowdsurance

Een ondernemer neemt risico’s.  Zonder dat hij of zij dezelfde zekerheden als een werknemer heeft. Word je als ondernemer ziek? Dan heb je een probleem. Je verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid is duur. Daarom is ONL, in samenwerking met SamSamKring, ONL Crowdsurance begonnen. ONL Crowdsurance is een vereniging met als doel het bieden van een eenvoudig en betaalbaar alternatief voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De leden van de vereniging zijn zelfstandig ondernemers.

Hoe werkt het?

Als lid van ONL Crowdsurance zet je iedere maand een vast bedrag opzij. Hiermee verzeker je een ander lid of jezelf van een inkomen als je langdurig ziek bent. De hoogte van je maandelijkse inleg is afhankelijk van het inkomen dat je wilt ontvangen als je zelf ziek wordt. Je kunt kiezen uit drie netto-inkomensniveaus. Dit inkomen ontvang je maximaal twee jaar. Bijvoorbeeld: je spaart iedere maand 90 euro. Je ontvangt dan een inkomen van 1500 euro netto per maand als je arbeidsongeschikt wordt.

Voor je maandelijkse inleg open je een eigen bankrekening. Op deze rekening bouw je een bedrag op. Als iemand anders in de Crowdsurance ziek wordt, ontvangt diegene van iedere deelnemer een kleine bijdrage om van een inkomen verzekerd te zijn. Het bedrag op je rekening is maximaal 24x de maandelijkse inleg. Dus, bij een bijdrage van 90 euro is het maximale saldo 2160 euro. Ga je daar overheen met de maandelijkse bijdrage, dan wordt elk half jaar het overschot aan saldo teruggestort. 

Het mooie van een persoonlijke rekening is: stop je met ONL Crowdsurance, dan is je saldo gewoon weer van jou.

Overig:

  • Er geldt een eigen risico periode van twee maanden
  • Na aanmelding volgt een inkomenstoets
  • Beoordeling van ziekte wordt uitgevoerd door een Arboarts

Wat kost het?

In onderstaande tabel zie je welke maandelijkse inleg je betaalt bij welk inkomensniveau. De maandelijkse inleg bedraagt 6% van het netto-inkomensniveau.

Inkomensniveau (netto) Maandelijkse inleg (6%)
€ 1.500,00 € 90,00
€ 2.000,00 € 120,00
€ 3.000,00 € 180,00

De eenmalige inschrijfkosten bedragen €150,00 per lid. Daarnaast betaal je iedere maand €10,00 contributie (bovenop de maandelijkse inleg). Hiermee regelen wij de praktische organisatie van ONL Crowdsurance.