Persberichten

DNOB schaalt op en ontsluit meer financiering voor het MKB.

Persbericht ONL voor Ondernemers
Den Haag, 4 juli 2016

DNOB schaalt op en ontsluit meer financiering voor het MKB.

DNOB maakt méér en méér financiering mogelijk voor ondernemers. Sinds 1 juli 2016 is het netwerk van DNOB volledig operationeel en landelijk dekkend. Ondernemers door het gehele land kunnen nu bij DNOB terecht voor een totaaloplossing rondom hun financieringsbehoefte. Bij DNOB worden ondernemers van begin tot eind geholpen bij hun financiering, van het opstellen van een financieringsplan tot het samenstellen van de financieringsmix, waarbij producten van verschillende aanbieders kunnen worden ingezet. Door een combinatie van lokale adviseurs, een breed netwerk van financiers en slimme innovatieve digitale oplossingen wil DNOB HET platform worden voor MKB financieringen in Nederland. Ook na de totstandkoming van de financiering kunnen ondernemers bij hun aanspeekpunt van DNOB terecht voor financiële en strategische vraagstukken.

“De afgelopen maanden is veel geïnvesteerd in ICT toepassingen en het opbouwen van het netwerk van partners. Dit netwerk van verschillende soorten financiers groeit nog iedere dag. We zijn nu in de fase gekomen dat we opschalen”, zegt ondernemersvoorman Hans Biesheuvel, oprichter van DNOB.

Per 1 juli treedt ook de nieuwe managing director, Art van Bruggen, officieel aan. “Met ruime ervaring in kredietverlening en marketing bij o.a. ING is hij de juiste man om DNOB te leiden in haar groeifase.” aldus Hans Biesheuvel.

DNOB onderscheidt zich van traditionele financieel adviseurs door haar uitgebreide netwerk van financiële partners en de manier waarop de organisatie is ingericht, waarbij gebruik wordt gemaakt van ervaren, lokaal opererende specialisten en de meest innovatieve digitale oplossingen. De DNOB adviseur is de lokale sparringpartner van ondernemers en brengt de juiste financieringsmix tot stand. Wat DNOB ook onderscheid is dat zij vervolgens meedenkt in de periode daarna. Hiermee krijgen DNOB experts steeds meer de rol die traditioneel toebedeeld was aan de bancaire accountmanager.

Er zijn in Nederland inmiddels veel aanbieders van geld. Uiteraard de banken, maar ook crowdfunders, kredietunies, informals, leasebedrijven en recent ook institutionele beleggers die geld willen uitlenen aan MKB bedrijven. Toch komt de markt maar beperkt in beweging. Ondernemers vinden het lastig vinden om te kiezen tussen verschillende aanbieders en weten niet welk product het beste aansluit bij hun wensen. Financiers zitten in hun eigen niche en steeds vaker moeten er combinaties gemaakt worden van producten van verschillende aanbieders – ook wel stapelfinanciering genoemd.

Art van Bruggen, Managing Director: “DNOB zorgt er voor dat ondernemers veel makkelijker en sneller toegang krijgen tot diverse  financiers.  Daarmee worden financiële oplossingen mogelijk die anders niet of nauwelijks te realiseren waren, omdat 1 partij alleen het niet ziet zitten of domweg de juiste producten niet heeft. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een rekening-courant krediet bij de bank voor voorraden en debiteuren, een lening via crowdfunding voor de opening en verbouwing van een nieuw filiaal en een leasefinanciering via een leasemaatschappij voor een nieuwe vrachtwagen.

Hierdoor kan de ondernemer blijven investeren en groeien. Wij bewaken ook de lasten voor de toekomst, om te voorkomen dat een financiering een financiële molensteen wordt. Daarbij verschaffen wij de ondernemer op verschillende manieren inzicht in zijn bedrijfsvoering en bieden wij aan  een klankbord te zijn bij diverse vraagstukken op financieel maar ook strategisch vlak. Wij krijgen van ondernemers terug dat zij juist hier een sterke behoefte aan hebben.

De komende maanden zal DNOB zich weer aan ondernemers in het land presenteren via regionale Finance Corners waar gelijk de mogelijkheid bestaat om met DNOB adviseurs concrete financieringsvraagstukken te bespreken. De datum en locatie zijn vanaf eind juli te vinden op de website van DNOB.

Om de vaardigheden en kennis van ondernemers rondom financiering te versterken is DNOB begin 2016 begonnen met de DNOB Academy. Hier worden ondernemers via korte seminars en cursussen bijgespijkerd over het opstellen van een financieringsplan, het managen van de cashflow en het voorspellen van de financieringsbehoefte op basis van de ontwikkelingen van het bedrijf.


Niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert Gladdines, Senior Beleidsmedewerker bij ONL voor Ondernemers, via g.gladdines@onl.nl of via 06 10 15 00 46

Als ondernemer kan je via www.dnob.org rechtstreeks je financieringsvraag indienen. De adviseur van DNOB neemt vervolgens contact met je op.