Persberichten

Gemeente Alkmaar en ONL organiseren Economisch Groeidebat

Gemeente Alkmaar en ONL organiseren Economisch Groeidebat
In de aanloop naar de lokale gemeenteraadsverkiezingen van 19 november aanstaande organiseren de gemeente Alkmaar en ONL voor Ondernemers een Groeidebat. Centraal in het debat staat de vraag hoe ondernemers en de gemeente samen de economie van de stad kunnen versterken.

De gemeente Alkmaar versterkt met het debat haar status als ondernemersvriendelijke gemeente. Zij stelt het faciliteren van ondernemerschap en het verminderen van de regeldruk centraal in haar ambitie. ONL voor Ondernemers is verheugd dat Alkmaar hiermee een voortrekkersrol vervult in Nederland.

Hans Biesheuvel: “Het is een fantastisch signaal dat Wethouder Victor Kloos van Economische Zaken deze handschoen oppakt. Toekomstige economische groei in de stad en regio wordt vormgegeven door keuzes die nu gemaakt worden. Door nieuwe samenwerkingsverbanden en door ruimte te scheppen voor innovatieve ideeën breng je je als ondernemer optimaal in stelling. Hierdoor hebben de stad Alkmaar en haar ondernemers ook in de toekomst een mooi verdienmodel.”

Het Economisch Groeidebat vindt plaats op 28 oktober in het TAQA Theater De Vest. Hans Biesheuvel zal de structurele veranderingen in de economie blootleggen en aangeven hoe ondernemers en de gemeente hierop in kunnen spelen. Menno Lanting zal een inspirerend betoog houden over de noodzaak om in te spelen op technologische veranderingen door snelle wendbare bedrijven. Het debat staat onder leiding van Roderik van Grieken, Directeur van het Nederlands Debat Instituut.

Meer informatie en aanmelden:
Via deze pagina op de website vind je meer informatie over het debat en kun je je aanmelden om aanwezig te zijn.