NieuwsPersberichten

Grote belangstelling ondernemers voor het GES2019 Excellencies & Entrepreneurs Dinner

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, 300 internationale innovatieve ondernemers uit 88 verschillende landen, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Den Haag en 40 ambassadeurs gaan op zoek naar raakvlakken en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen tijdens het GES2019 Excellencies & Entrepreneurs Dinner. Ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers is gastheer tijdens deze bijeenkomst op dinsdag 4 juni in het WTC Den Haag. ‘Op deze schaal ondernemers verbinden is uniek’, stelt ONL-voorzitter Hans Biesheuvel. ‘De belangstelling voor deze bijeenkomst is enorm. Veel Nederlandse ondernemers willen praten over internationaal ondernemerschap en bieden oplossingen voor wereldproblemen. Commercieel of niet, de innovatieve ideeën die voortkomen uit Nederlandse bedrijven kunnen overal in de wereld het verschil maken.’

Dit initiatief van ONL is niet onopgemerkt gebleven. Zo steunt wethouder Richard de Mos van de gemeente Den Haag dit evenement en geeft hij tijdens deze avond ook de Haagse ondernemers de kans om internationaal te netwerken. Daarnaast hebben de Rabobank, het Founders Carbon Network, Shell en Ahold Delhaize het evenement mede mogelijk gemaakt. Biesheuvel: ‘Ons doel is om de Nederlandse MKB-ondernemer de kans te geven om innovatieve ondernemers/investeerders uit het buitenland te ontmoeten en door ondernemerschap maatschappelijk het verschil te maken.’

Stichting ONL, gerund door ondernemers Mirjam Bink en Hans Biesheuvel, is pleitbezorger voor alle ondernemers in Nederland. Zij geven hen een stem waardoor ondernemersonderwerpen op de agenda’s komen van ambtenaren en politici.

Maandag, dinsdag en woensdag zijn de ogen gericht op Nederland. Samen met de Verenigde Staten organiseert Nederland: De Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019. Deze internationale zakentop is een initiatief van de Amerikaanse oud-president Barack Obama. Het doel is om oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te vinden door innovatie en ondernemerschap. Sinds 2010 deden er al ruim 20.000 ondernemers aan mee en leverde het meer dan 1 miljard euro extra investeringen op.

Voor de zakentop waren voor Nederlandse ondernemers een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. ONL heeft daarom samen met het GES Team een side event georganiseerd: het GES2019 Excellencies & Entrepreneurs Dinner in het WTC Den Haag. Het thema van de avond is ‘SME Entrepreneurship Future Thinking’, oftewel, MKB-ondernemers en succesvol toekomstdenken. Zo krijgen meer Nederlandse MKB-ondernemers de kans om van het grote GES netwerk gebruik te maken.