NieuwsPersberichten

Hans Biesheuvel overhandigt Staatssecretaris Wiebes Accijnspetitie

Persbericht ONL voor Ondernemers
Den Haag, donderdag 6 maart 2014

Hans Biesheuvel overhandigt Staatssecretaris Wiebes Accijnspetitie

Vandaag heeft Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes uit hande van Hans Biesheuvel de accijnspetitie van ONL voor Ondernemers in ontvangst genomen. De petitie roept de Staatssecretaris op om de accijnsverhogingen op diesel, LPG en alcoholhoudende dranken versneld te evalueren en terug te draaien wanneer de verwachte inkomsten niet gehaald worden. De petitie is opgesteld tijdens het Regionaal Accijnscongres van ONL voor Ondernemers op 3 maart in Sluis. De petitie is ondertekend door ondernemers, waaronder veel tankstationhouders en slijters, bezorgde burgers en lokale en regionale politici.

Ondernemers met een tankstation of supermarkt, slijters en lokale en regionale politici hebben tijdens het Accijnscongres van ONL voor Ondernemers besproken hoe de accijnsverhogingen van invloed is op de economie in de Nederlandse grensregio’s. Zij constateren dat de accijnsverhoging een dusdanig negatief effect op hun omzet dat een golf aan faillissementen en ontslagen zich voltrekt aan de grens. De Staatssecretaris heeft aangekondigd dat hij pas in de maand mei de verhoging van de accijnzen gaat evalueren. Voor veel ondernemers is dit veel te laat, zij zullen hun zaak tegen die tijd gesloten hebben.

Hans Biesheuvel:
De hartenkreet van ondernemers aan de grens kan de Staatssecretaris niet aan zich voorbij laten gaan. Voor deze ondernemers is het inmiddels 5 over 12. Doordat de overheid tussentijds de spelregels verandert schrijven zij rode in plaats van zwarte cijfers. Ik waardeer het zeer dat de Staatssecretaris de petitie vandaag in ontvangst neemt. Ik roep hierbij de Staatssecretaris op om de accijnsverhoging zo snel mogelijk van tafel te halen.”