Nieuws

In vier vragen de juiste alternatieve financieringsmogelijkheid voor ondernemers

Veel ondernemers weten de weg naar alternatieve financiering nog niet te vinden. Stichting MKB financiering (SMF) heeft daarom besloten een beknopte MKB Financieringswijzer te maken. ONL steunt dit initiatief. Tijdens de openingsdag van het Ondernemershuis Nederland werd deze financieringstool gelanceerd. Op de voorpagina van de ONL-website is de tool nu te vinden.

De financieringswijzer geeft MKB-ondernemers een handig overzicht van, bij SMF aangesloten, betrouwbare alternatieve financiers. Aan de hand van vier simpele vragen krijg je als ondernemer inzicht in de meest passende mogelijkheden en kan er direct contact opgenomen worden met de betreffende financier(s). Hans Biesheuvel, voorzitter ONL voor Ondernemers: ‘’Financiering is de olie tussen de raderen van de Nederlandse economie. Een breed aanbod dat toegankelijk is voor veel ondernemers, is daarbij belangrijk. Kennis speelt een cruciale rol. ONL voor Ondernemers steunt daarom dit initiatief. Op een overzichtelijke manier wijst het ondernemers de weg in het financieringsdoolhof’’

Op dit moment zijn tien aangesloten partners van SMF beschikbaar via de tool, die een breed aanbod van financieringsoplossingen aanbieden. De verwachting is dat in de komende periode er nog meer financiers toegevoegd worden aan de tool, wanneer zij ook voldoen aan de Gedragscode MKB Financiers die afgelopen week gepresenteerd is. Ronald Kleverlaan, voorzitter SMF : “Financiers die aangesloten zijn bij Stichting MKB Financiering voldoen aan kwaliteitseisen om op een professionele manier financiering te verstrekken. Deze tool helpt ondernemers op weg om via enkele simpele vragen de juiste, professionele financier te vinden.”

Alle in de MKB financieringswijzer opgenomen partijen zijn Partners van SMF en hebben aangegeven zich aan de gepubliceerde Gedragscode MKB Financiers te willen houden. In de Gedragscode MKB Financiers die per 01 juli 2019 ingaat zijn concrete uitgangspunten geformuleerd voor financiers op het gebied van maximale rentetarieven, actieve provisie transparantie, niet misleidende communicatie, passend en verantwoord financieren en passende zekerheden.

SMF streeft ernaar om het vertrouwen van ondernemers in de sector te vergroten en één van de manieren om dit te realiseren is de opening van een onafhankelijk klachtenloket bij Kifid – Klachteninstituut Financiële Dienstverlening- waar ondernemers terecht kunnen met eventuele klachten over financiers die de gedragscode ondertekend hebben.

De MKB Financieringswijzer biedt in veel gevallen een overzicht van meerdere passende opties en SMF adviseert ondernemers om zich goed te oriënteren en indien mogelijk de hulp van een financieel adviseur in te roepen.