Corona

Internationaal ondernemen: business as usual?

Partnernieuws van ExportPartner / NEC

In de afgelopen maanden zijn veel internationale beurzen uitgesteld of geannuleerd, business binnenhalen was in veel gevallen moeilijk. Maar er waren ook positieve ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het vlak van communicatie. Veel meetings zijn omgezet naar conference calls of videomeetings en zo liep de internationale business toch nog enigszins door. Dat er in de toekomst meer meetings digitaal zullen plaatsvinden is wel duidelijk. Maar de beste deals worden toch vaak aan tafel gesloten. Gelukkig worden fysieke afspraken inmiddels ook weer met potlood in de agenda gezet, of vinden alweer plaats. Waar het in de afgelopen periode ‘vreemd’ en ‘raar’ was om fysieke meetings te plannen, gaan we nu voorzichtig weer richting business as usual!

Nu Covid-19 in veel delen van de wereld fors afneemt, kan menig bedrijf verloren omzet terughalen en bouwen aan new business, zowel nationaal als internationaal. Wij zien dat in Azië alweer kleinere beurzen en events plaatsvinden en dat men weer volop bezig is met afspraken plannen.

Is Azië een van jouw focusgebieden om zaken te doen? Dan is dít het moment om je activiteiten op te starten. De handel is er klaar voor, consumenten geven weer geld uit, orders worden weer geplaatst en wij zien de eerste containers weer naar Azië vertrekken.

Ook hier staan voor komend jaar veel beurzen op het programma, de inschrijvingen zijn al geopend. Bij de Nederlandse Export Combinatie wordt er hard gewerkt om alle komende handelsmissies en internationale vakbeurzen weer als vanouds te organiseren. Ook al lijkt het misschien gek in deze periode, juist nu is het moment om internationale relaties aan te halen!

Wil jij goed voorbereid op weg naar internationale expansie? Heb je vragen over export of internationaal ondernemen? Neem dan contact met ons op: 030 – 2936475 of mail naar info@exportpartner.com