Persberichten

Internationaal Diner op de Hofvijver in Den Haag.

Internationaal Diner op de Hofvijver in Den Haag.

Op dinsdag 29 maart 2016 organiseert ONL voor Ondernemers het Internationaal Diner op de Hofvijver. In een glazen paviljoen gaan 300 ondernemers in gesprek met een grote groep ambassadeurs vanuit de hele wereld. Hans Biesheuvel en Mirjam Bink, initiatiefnemers van ONL voor Ondernemers, zullen deze avond als gastheer en gastvrouw optreden. Een diner tussen ondernemers en ambassadeurs waar zij op dit niveau en op deze schaal direct het gesprek met elkaar aangaan is uniek in Nederland. De keynote wordt verzorgd door Jan Peter Balkenende. Onze oud minister-president zal ingaan op het thema ‘Tomorrow’s Economy’ in relatie tot internationaal ondernemen. De heer Balkenende zal vanuit zijn jarenlange ervaring de kansen en mogelijkheden schetsen die hij ziet in de internationale economie van morgen. De tweede spreker is Monique Ansink. Deze vrouwelijke topondernemer slaagde erin haar bedrijf Excellent Products in korte tijd drie keer zo groot te maken en uit te laten groeien tot multinational.

De website voor het diner, www.dinner29march.nl, is vanaf vandaag online. Ondernemers kunnen hier terecht voor meer informatie en zich inschrijven.

Het Internationaal Ondernemers Diner vindt plaats in de context van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie, aan de vooravond van het Innovation Enterprise Congres. Het diner past heel goed in de reeks evenementen die wordt georganiseerd rondom het thema ‘Ideas from Europe’. Vijf dagen lang is de Hofvijver het toneel van bijeenkomsten met ondernemers, Europese Commissarissen en topfunctionarissen. Tijdens het Internationaal Ondernemers Diner zal de focus liggen op het vergroten van groei, het benutten van kansen in de export, het aanhalen van handelsrelaties en het inspireren en leren van elkaars bedrijf. Daarnaast draagt ook een aantal toonaangevende organisaties en multinationals hun steentje bij aan het succes van het diner. Zij zullen ondernemers bijstaan met raad en daad en samen met de aanwezige bedrijven op zoek gaan naar de kansen in de internationale economie.

Meer informatie over het Internationaal Ondernemers Diner is te vinden via de website  www.dinner29march.nl. De aanwezige bedrijven moeten allemaal internationaal actief zijn, of de ambitie hebben om op korte termijn actief op zoek te gaan naar de kansen in het buitenland. De hashtag die voor, tijdens en na afloop van het diner gebruikt zal worden is #ONLDinner.