CoronaNieuws

Kermisbonden bundelen krachten

Het voortbestaan van veel kermisondernemingen staat door de coronamaatregelen stevig onder druk. De twee kermisbonden in Nederland, de BOVAK en de NKB, hebben de handen ineen geslagen om hun krachten te bundelen. Vorige week waren ze op bezoek bij ONL om samenwerking te bespreken.

De kermisexploitanten voeren momenteel actie om het kabinet te overtuigen van de noodzaak dat de kermissen in Nederland zo snel mogelijk weer gaan draaien. De Efteling mag bezoekers ontvangen en op de markt staan mensen hutjemutje op elkaar voor de kramen, maar kermissen zijn tot 1 september nog verboden. Terwijl juist op kleine dorpskermissen de anderhalvemeterregels goed toe te passen zijn.

Hans Biesheuvel van ONL: ‘Iedereen snapt dat het niet slim is om een grote kermis zoals Tilburg op te tuigen, maar een lokale kermis is heel goed veilig te regisseren. Laten we kijken naar wat er wél kan!’

Vertegenwoordigers van de NKB en de BOVAK spraken bij ONL over samenwerking en hoe je op een kermis anderhalve meter afstand kunt waarborgen. En we gingen vervolgens zonder nadenken naast elkaar staan voor een foto. Stom! Niets menselijks is ons vreemd… Maar – we zijn weer alert en gaan coronaproof verder!