NieuwsONL in de media

Medewerker op vakantie in oranje gebied – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

In de kantine van ons transportbedrijf hoorde ik een medewerker vertellen dat zijn vakantiebestemming in Spanje tijdens zijn verblijf van geel naar oranje was veranderd. Hij heeft zijn vakantie niet afgebroken, is dit weekend teruggekomen en nu weer aan het werk. Als ondernemer doe ik mijn stinkende best om mijn bedrijf draaiend en coronavrij te houden. Hoe ga ik hiermee om?

Deze medewerker realiseert zich misschien niet dat hij na terugkomst uit een oranje gebied ook zonder klachten drager van het virus kan zijn en een risico vormt voor het bedrijf en zijn collega’s. Juridisch gezien kun je geen coronatest eisen en quarantaine is bij terugkeer uit risicolanden op dit moment alleen een ‘dringend advies’. Je kunt je medewerker dus tot niets verplichten, maar ik raad je aan om snel met hem in gesprek te gaan. Want als werkgever heb jij de verplichting om al je werknemers een veilige werkomgeving te bieden.

Vraag deze medewerker daarom dringend om zijn verantwoordelijkheid te nemen door twee weken in quarantaine te gaan en thuis te werken. Is thuiswerken in zijn functie geen optie, dan zal hij vakantiedagen moeten opnemen. Het was immers zijn besluit om in een risicogebied te blijven.

Het coronavirus is voorlopig nog niet weg, dus ik raad je ook aan om een hoofdstuk ‘reizen en vakanties’ in het coronaprotocol van je bedrijf op te nemen. Dan is voor iedereen duidelijk wat de regels en verantwoordelijkheden zijn.