In verband met de berichtgeving over het Coronavirus is besloten het MKB Financiering Event te verplaatsen. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

MKB Financiering Event
Woensdag 11 maart 2020

Kanaal30, Utrecht

Het financieringslandschap voor ondernemers is continu in beweging. Financiering komt niet langer enkel bij traditionele (bancaire) partijen vandaan, maar is steeds vaker een combinatie van verschillende producten. Dit zorgt voor tal van mogelijkheden voor de ondernemer.

Veel ondernemers weten de weg naar alternatieve financiering nog lastig te vinden. Tijdens het MKB Financiering Event informeren ONL voor ondernemers, Stichting MKB Financiering, Spotcap, Qredits en Voldaan samen met andere financieringspartijen jou als ondernemer over de mogelijkheden van ‘alternatieve financiering’. Wat past bij jouw bedrijf? En waar moet je op letten zodat je ver weg blijft van woekerrentes en kleine lettertjes?

Kanaal30 in Utrecht is op woensdag 11 maart 2020 de creatieve broedplaats waar ondernemers en interessante sprekers elkaar ontmoeten. Naast de infomarkt, kun je terecht voor kennissessies en interactieve workshops over financiering.

Het MKB Financiering Event is er voor ondernemend Nederland. Ben je ondernemer én heb je start-, werk- of groeikapitaal nodig? Meld je dan nu aan!

Praktische informatie

Datum:  Woensdag 11 maart 2020
Tijd:   13:00 – 17:15 uur
Locatie: Kanaal30, Kanaalweg 30 te Utrecht. https://kanaal30.com/

OV                   

Kanaal30 is goed bereikbaar met openbaar vervoer (advies!) en per auto.
Vanaf Utrecht Centraal neem je de OV-fiets of bus 1, 63, 65, 77 of 8. De bushaltes zijn op max 10 minuten loopafstand, bijvoorbeeld halte Balijebrug, Socrateslaan en Europaplein Noord.

Parkeren       

Tevens zijn er bij Kanaal30 een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen aanwezig en kun je parkeren in de omliggende woonwijken.

Programma

13:00 uur Ontvangst, infomarkt.
13:30-14:45 uur Plenair:
  • Ronald Kleverlaan (Stichting MKB Financiering) over het ‘nieuwe’ financieringslandschap.
  • Hans Biesheuvel (ONL) in gesprek met ondernemers.
  • Paneldiscussie met alternatieve financiers Spotcap, Voldaan en Qredits.
14:45-15:15 uur Pauze, infomarkt.
15:15-15:40 uur Workshopronde 1, keuze uit 4 workshops.
15:45-16:15 uur Workshopronde 2, keuze uit 4 workshops.
16:15-17:15 uur Netwerkborrel, infomarkt.

Download vooraf de ONL Ondernemerspanel app! Voor een interactief programma met Hans Biesheuvel en Ronald Kleverlaan stellen we je vooraf en tijdens het event diverse vragen. Jouw antwoord is zeer waardevol!

Workshops

Na het plenaire gedeelte heb je de keuze om de informatie markt te bezoeken of 1 van de vier workshops te volgen. Er zijn twee rondes, dus in totaal kun je aan 2 workshops deel nemen.

Ronde 1. 15:15-15:40 uur

Ronde 2. 15:45-16:15 uur

Workshop A: Alles over Groeifinanciering 

Jouw bedrijf groeit, maar hoe zorg je voor voldoende financiering om te kunnen investeren en te blijven groeien? Hoe zorg je dat je voldoende liquiditeit houdt om je groei bij te benen? Kunnen bestaande bezittingen jou hierbij helpen of loop je juist vast op je zekerheden?

De onafhankelijke adviseurs van het Financieringsgilde kennen alle vormen en mogelijkheden van financiering en informeren je graag over alle geldverstrekkers voor het MKB anno 2020!

Workshop B: Van Businessplan naar Financieringsplan

Deze workshop is geschikt voor de startende ondernemer

Hoe zit een ondernemingsplan in elkaar en waar let een bedrijfsadviseur op? Als ondernemer doe je er natuurlijk alles aan om je plan te laten slagen. Hoe je dat doet, welke financieringsmogelijkheden bij jouw bedrijf passen én hoe jouw ondernemingsplan je hierbij kan helpen, vertellen Voldaan (factoring) en Qredits (sociale kredietverstrekker) je graag tijdens deze interactieve sessie.

Workshop C: Stapelfinanciering

Alles over het combineren van verschillende aanbieders van financiering    

Voor een bedrijfsfinanciering hoef je tegenwoordig niet meer afhankelijk te zijn van een bank. Er zijn vandaag de dag veel meer soorten financiering beschikbaar, zoals direct lending, leasing, factoring, crowdfunding, kredietunies, microfinanciering en nog veel meer.

Het aanbod is ontzettend gevarieerd en aldoor groeiende. Hoe weet je dan welke financier het beste bij jouw situatie en behoefte past? En hoe combineer je verschillende financieringsvormen binnen jouw onderneming? Hoe zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van één financier? NLInvesteert (regisseur van bedrijfsfinanciering) en Spotcap (online zakelijk kredietverstrekker) informeren je graag.

Workshop D: Financiering nodig? Benoem je eigen risico’s.  

Een financiering voor je bedrijf aanvragen is net als daten: je laat jezelf en jouw onderneming, graag van de beste kant zien. Toch? Nee dus. Geen onderneming zonder risico’s, dat weet de ondernemer, dat weet de financier. Een ondernemer ziet kansen, een financier ziet risico’s. Hoe speel je daar slim op in? In welke risico’s is een financier geïnteresseerd en wat vertel je daarover? Als je dat goed aanpakt overtuig je financiers om in jou te investeren  dankzij het feit dat je ze zelf over de specifieke risico’s van jouw bedrijf informeert.

Deze workshop wordt verzorgd door Fons Huijgens van Stichting MKB Financiering

Beeldmateriaal event

Tijdens het event zal beeldmateriaal gemaakt worden voor zakelijke doeleinden. De organisatie gaat hier zorgvuldig mee om. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Like en deel MKB Financiering Event op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes: 

 

Contactgegevens

Heb je vragen over het MKB Financiering Event? Neem contact op met één van de onderstaande organisatoren.

MKB Financiering Event, hoofdpartners

Jacqueline Sibon Suzan Waarts Stephanie Herpers
Qredits Spotcap Voldaan
j.sibon@qredits.nl suzan.waarts@spotcap.com stephanieherpers@factuurvoldaan.nl
0681777179 0618699112  0851301816

Partners

Hoofdpartners

Een sociale kredietverstrekker voor ondernemers? Dat zijn wij! Bij Qredits zijn we er niet om zelf winst te maken, maar om jou winst te laten maken. Je kunt bij ons terecht voor zakelijk krediet van €1.500 tot €250.000. Maar ook voor coaching, trainingen en handige tools ben je bij ons aan het juiste adres. Ben jij ondernemer of heb je plannen om te gaan ondernemen? Laat dan je ondernemingsplan tijdens het MKB Financiering Event scannen door onze adviseurs of stel je ondernemingsvragen aan hen. www.qredits.nl

Voldaan. Wil je als ondernemer ook niet langer wachten op jouw geld? Wij zijn Voldaan dé factuurovernemers en wij nemen jouw (B-to-B) factuur binnen één dag over. Dat doen wij met goed fatsoen. Snel, eerlijk. Zoals het hoort.
Spotcap is een online bedrijfsfinancier voor gevestigde ondernemersWij verstrekken zakelijk krediet van €10.000 tot €350.000 met een maximale looptijd van 24 maanden. Ondernemers komen bij ons omdat ze verder willen groeien met hun bedrijf of juist hun continuïteit willen behouden. Veelal gaat het hierbij om kortetermijninvesteringen zoals het inkopen van voorraad, het financieren van een groot project of het aannemen van extra personeel. Hoe groot of klein de visie van onze klanten ook is: wij zijn er om te helpen deze te verwezenlijken! Op het MKB Financiering Event ben je van harte uitgenodigd om de Spotcap desk te bezoeken. Wij praten je graag bij over de mogelijkheden. 

Netwerkpartner

Stichting ONL voor Ondernemers is dé ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van ondernemers laten horen. Het ondernemerschap moet namelijk aantrekkelijker worden. Over meer dan 75 onderwerpen, van het verminderen van regeldruk tot aan het vereenvoudigen van het belastingstelsel, nemen wij het in politiek Den Haag op voor de MKB-ondernemer. Ondernemers bepalen daarbij onze agenda, ONL onderneemt actie. Doe ook mee, zo kunnen wij samen Nederland ondernemender maken. 

Kennispartner premium


Stichting MKB Financiering (SMF) is een onafhankelijke organisatie die er naar streeft een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de (alternatieve) financieringssector met als doel: HET VOOR ONDERNEMERS VERBETEREN VAN DE TOEGANG TOT FINANCIERING.

Speerpunten van SMF zijn:

  • Het vergroten van kennis van ondernemers op het gebied van alternatieve financiering
  • Faciliteren educatie van financieel adviseurs
  • Introductie gedragscode voor geldverstrekkers en adviseurs
  • Onderzoek naar en informatieverstrekking over de ontwikkelingen in de sector

In 2019 heeft SMF het keurmerk “Erkend MKB Financier” geïntroduceerd. Inmiddels zijn meer dan 10 geldverstrekkers erkend. In 2020 volgt de introductie van een keurmerk voor financieringsadviseurs.

Kennispartner regulier


Financieringsgilde. Zelf het antwoord vinden op al jouw financieringsvragen en vervolgens zelf de juiste keuze maken is best lastig in die grote vijver van geldverstrekkers. En hoe specifieker jouw investeringsdoel, hoe meer keuze je hebt naast de reguliere geldverstrekkers. Onze onafhankelijke adviseurs zoeken voor jou de beste oplossing en krijg je eenvoudig, snel en succesvol toegang tot alle mogelijke financieringen. Wil je weten hoe wij dat doen en hoe je veel tijd bespaart wanneer je kiest voor een bedrijfsfinanciering via Financieringsgilde? Kom naar onze stand en profiteer van een vrijblijvende financieringsscan ter waarde van € 500!
NLInvesteert.
Ondernemers werken dagdagelijks aan hun droom. Wij zorgen voor de financiering die daarbij past. Ben je ondernemer en op zoek naar financiering? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Met onze ruim 50 financieringspartners én een eigen platform met private investeerders (www.nlinvesteert.nl) komen we tot de best passende oplossing. Je wordt volledig ontzorgd. Meer weten? Wij ontmoeten je graag bij onze stand.

Partners


Credion

De beste financiering voor ondernemers? Het kan met Credion!

Je wilt vooruit met jouw bedrijf. Je ziet kansen en bent overtuigd van de mogelijkheden. Maar, om te investeren is geld nodig. Credion realiseert bedrijfs- & vastgoedfinancieringen. Of het nu gaat om uitbreiding, werkkapitaal, het selecteren van de beste passende geldverstrekker of de beste condities. Het kan met Credion. Met toegang tot ruim 90 bronnen van geld, zijn wij in staat meer financieringsoplossingen te realiseren. Credion is proactief en biedt financieringsoplossingen waar je als ondernemer wellicht niet aan hebt gedacht. Wij zijn jouw gesprekspartner voor al jouw financieringszaken.

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is het grootste crowdfundingplatform in Nederland voor zakelijke financieringen. Niet alleen financiering, maar ook de marketing power, ambassadeurs, publiciteit en begeleiding door een professionele Crowdfund Coach helpen ondernemers te groeien.

De vele investeerders van Collin zorgen gemiddeld binnen enkele uren voor funding van financieringen tussen de € 25.000,- en € 2.500.000,-.

Wordt je groei belemmerd door gebrek aan financiering? Kom vrijblijvend je investeringsplannen toetsen op het MKB Financiering Event.

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!