Nieuws

Nu internationaal kansen pakken – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Sinds vijf jaar leveren wij transportfietsen aan afnemers in Duitsland, België en Nederland. Door de coronacrisis ligt de internationale verkoop sinds maart echter helemaal stil. Omdat veel restaurants in Nederland maaltijden gingen bezorgen, is onze omzet gelukkig wel op peil gebleven. Maar de vraag in Nederland loopt nu terug dus we willen ook weer focussen op de buitenlandse afzetmarkt. Via onze vaste afnemers lukt dat nog niet. Hoe pakken we de internationale verkoop weer op?

Internationale handel is flink geraakt door de coronacrisis. In de komende wederopbouwfase is het belangrijk dat bedrijven hun exportplannen niet stopzetten, want internationaal ondernemen is van vitaal belang voor de verdienkracht van de Nederlandse economie. Daarom heeft ONL gepleit om een stimulans voor internationaal ondernemen op te nemen in de corona steunmaatregelen. En dat is gebeurd.

Speciaal voor mkb-ondernemers met internationale activiteiten heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuwe subsidieregeling gelanceerd: de kickstartvoucher. Hiermee kun je een ervaren exportcoach inhuren die je helpt met een nieuwe internationale strategie, het vinden van nieuwe afzetmarkten, het opstellen van een internationaal sales- en marketingplan of de ontwikkeling van nieuwe internationale verdienmodellen, bijvoorbeeld door digitalisering.

Je kunt zelf een adviseur zoeken die past bij jouw bedrijf of jouw vraag, zolang die aan de RVO-voorwaarden voldoet. Jij betaalt 20% van de kosten van het coachingstraject, met een maximum van €500 exclusief btw. De overheid betaalt 80%, met een maximum van €2500 exclusief btw. Veel succes!