Nieuws

Nu investeren of wachten? Ondernemersvraag Telegraaf- Hans Biesheuvel geeft antwoord

Nu investeren of wachten ?

Na het opstarten van mijn staalbedrijf vijf jaar geleden, heb ik de laatste jaren ingezet op het verder investeren in mijn onderneming. De afgelopen periode ben ik hier iets terughoudender in geworden. Ondanks de coronacrisis redt mijn onderneming het redelijk goed, maar is het verstandig om door te gaan met investeren of kan ik beter wachten tot na de crisis?

Investeren tijdens een crisisperiode is een interessant onderwerp en er is dan ook veel onderzoek naar gedaan.  Uit deze onderzoeken blijkt dat bedrijven die inzetten op overleven en vernieuwen in crisistijden, aantoonbaar beter uit deze periode komen. Het gaat er hierbij niet om dat je beschikt over de allernieuwste technologieën, maar dat je tot sociale innovatie komt die past bij jouw onderneming. Als ONL hebben we ons de afgelopen periode succesvol ingezet voor een investeringskorting voor ondernemers. Deze investeringskorting kun je vanaf 1 januari 2021 verrekenen met je af te dragen loonheffing en maakt investeren in deze periode fiscaal aantrekkelijker.

Het is belangrijk dat je bij je plannen om te investeren, ook je medewerkers betrekt. Hoe staan zij tegenover jouw overwegingen om bijvoorbeeld meer te investeren in ICT en technologie? Welke zaken dragen zij zelf aan om in te investeren? Ik raad je aan om samen met je medewerkers eens na te denken over zulke vragen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat jouw investeringen tot betere marges leiden, maar ook dat deze investeringen kunnen rekenen op draagvlak bij je werknemers.