Nieuws

Ondernemers opnieuw slachtoffer – Ondernemersvraag in De Telegraag – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Als een van de eigenaren van een kledingzaak in de binnenstad van Zwolle, kijk ik met angst naar de rellen die sinds enkele dagen in ons land zijn. Eerst leek het alleen om demonstreren te gaan, maar nu worden ook winkels vernield en geplunderd. Hoe gaat dit verder?

Via filmpjes en livestreams waren we getuige van verschrikkelijke vernielingen in Nederlandse steden en voor sommige ondernemers zal deze schade een definitieve nekslag betekenen. Mijn hart werd koud bij de beelden van relschoppers die winkels leeghaalden en vernielden. Hard werkende ondernemers, die met hart en ziel een zaak hebben opgebouwd, werden getroffen door wat ik niet anders kan omschrijven dan terreur.

Ondernemers zagen wat in jaren met bloed, zweet en tranen is opgebouwd, in enkele minuten vernietigd worden door geweld. Oude familiebedrijven, reeds gestarte bedrijven, alles moest er aan geloven. Helaas heeft dit niets meer te maken met demonstreren, maar is het een gewelddadig verzet. Ondernemers zijn niet de oorzaak van het coronavirus en ook niet van de maatregelen die nodig zijn om het virus te bestrijden, maar zijn wederom slachtoffer.

Ik roep met vertrouwen de politie dan ook op om zoveel mogelijk van deze vandalen te achterhalen en ze te laten boeten voor hun gedrag! Helaas kunnen ondernemers hier op het moment niet op wachten, want het water staat hen al tot over de lippen. Laat de politiek en verzekeringsmaatschappijen ruimhartig en snel tot een oplossing komen. Winkeliers hebben echt het geld niet meer om wéér opnieuw te beginnen!