Nieuws

Ondernemers zijn gebaat bij duidelijk en consequent beleid

Op 3 oktober 2020 was ONL-voorzitter Hans Biesheuvel te gast in Spuigasten op Den Haag FM. Samen met Ivar Lingen nam Hans Biesheuvel de afgelopen week door waarin extra coronamaatregelen van start gingen: “Banen behouden lukt alleen als bedrijven overeind blijven”.

Maatvoering

Volgens Biesheuvel is het belangrijk dat er meer naar maatvoering wordt gekeken door het kabinet: “We moeten grenzen stellen en het virus overwinnen, maar maatvoering is belangrijk. Het blijft lastig uitlegbaar dat zowel kleine als grote restaurants maar 30 personen mogen ontvangen”. Het kabinet moet beseffen dat er nu veel geld wordt uitgegeven, maar dat er ook geld moet worden verdiend. ONL gaat graag in gesprek met het kabinet over maatwerk en consequent beleid voor ondernemers.

Consequent beleid

Het is belangrijk dat ondernemers weten waar ze aan toe zijn. Als er wordt gekeken naar de mondkapjesplicht dan zorgt dit nu voor veel verantwoordelijkheid bij ondernemers, waardoor ondernemers soms recht tegenover hun klanten komen te staan. Biesheuvel: “Voer een landelijke mondkapjesplicht in voor alle publieke ruimtes, dan weten ondernemers waar ze aan toe zijn”.

Luister naar het gesprek met Hans Biesheuvel op de website van Den Haag FM.