Nieuws

ONL & Europarlementariër Matthijs van Miltenburg op bezoek bij Vanad Group

ONL & Europarlementariër Matthijs van Miltenburg op bezoek bij Vanad Group

Elke maand gaat ONL voor Ondernemers met een select groepje ondernemers naar Brussel. Voor ondernemers de kans om te kunnen zien hoe het er aan toe gaat in Brussel en in gesprek te gaan met Europarlementariërs.

Voor ondernemers is het interessant om een kijkje achter de schermen te krijgen in Brussel, maar andersom is het voor Europarlementariërs ook belangrijk om te weten wat er speelt bij ondernemers. Na ons bezoek aan Brussel, met onder andere ondernemer Ad Nederlof van de Vanad Group, werden wij samen met Europarlementariër Matthijs van Miltenburg uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek bij Vanad Group in Capelle aan den IJssel.

Vanad Group is een internationaal familiebedrijf, actief op het snijvlak van internet en communicatie. Ze bieden producten en diensten aan op het gebied van customer services, ICT en telecommunicatie en zijn onder meer actief in de zorgmarkt en in de telecommarkt.

Na een warm welkom en een korte bedrijfspresentatie van Ad kregen we een rondleiding op het terrein van Vanad Group. Een complex van meerdere gebouwen, met onder andere een data centrum, waar onder meer alle elektronische patiëntendossiers van Nederland liggen opgeslagen, en een groot contactcenter. Vanad Group is innovatief in de markt en wil graag groeien, maar de overheid maakt volgens hun het niet makkelijk.

We hebben onder andere gesproken over het verscherpte beleid van banken ten aanzien van kredietverlening. Door de aanpassing van regels op Europees niveau, moet Vanad Group jaarlijks fors meer aflossen aan de bank dan voorheen, waardoor er minder ruimte is om te investeren. Dit gaat ten koste van banen en van de economische groei. In het geval van Vanad Group is er daardoor financieel gezien geen ruimte om bijvoorbeeld de campus te vernieuwen en zijn er 4 full time banen verloren gegaan.

Daarnaast hebben we gesproken over het belang van 1 Europa, waar voor iedereen dezelfde regels gelden en we zo onze concurrentiepositie ten opzichte van bijvoorbeeld Amerika kunnen versterken. Matthijs van Miltenburg geeft aan dat Nederland een sterke Europese markt nodig heeft en dat ‘…grensoverschrijdend ondernemen gemakkelijker moet worden en administratieve lasten verlicht moeten worden’ . Ook geeft hij aan dat ‘Door innovatie, nieuwe technologieën en onderwijs je de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven versterkt’.

Wil je ook een keer met ONL voor Ondernemers naar Brussel? Kijk in onze agenda welke data gepland staan en meld je aan via Geert Gladdines.