NieuwsVerkiezingen 2021

ONL: nieuwe minister moet ondernemerschap centraal stellen

ONL voor Ondernemers wil dat er in het nieuwe kabinet een minister voor Ondernemerschap en Handel komt. Deze minister moet het ondernemersklimaat centraal stellen in het financieel-economisch beleid van het kabinet. ONL-oprichter Hans Biesheuvel vertelt in onderstaande video waarom het kabinet-Rutte III onvoldoende voor ondernemers heeft gedaan:

(Lees verder onder de video)

Het plan van ONL wordt gesteund door 69% van de ondernemers, zo blijkt uit een peiling onder het ONL Ondernemerspanel.

 

Reactie Mark Rutte

Hans Biesheuvel en Frits Huffnagel spraken op 23 februari met minister-president en VVD-lijsttrekker Mark Rutte over vragen van ondernemers. Daarbij kwam ook het plan voor een minister van Ondernemerschap en Handel aan bod.

Ook Mark Rutte vindt dat er meer aandacht moet komen voor het ondernemerschap in de ministerraad. ‘We moeten ervoor zorgen dat het besef voor ondernemerschap aan tafel zit’, vertelt Rutte in de podcast De Ondernemer Kiest. Die podcast is hier terug te kijken.

Deze nieuwe minister gaat misschien wel een vrouw worden. Op de vraag of er in het nieuwe kabinet meer vrouwen gaan komen, gaf Mark Rutte een duidelijk antwoord: ‘We hebben veel vrouwelijk talent, dus ik denk dat het wel goed gaat komen’. Vrouwen beheersen de top van de kandidatenlijst van de VVD voor de komende verkiezingen in maart. Na lijsttrekker Mark Rutte staan vier vrouwen op deze lijst, waaronder Tamara van Hark, Sophie Hermans, Bente Becker en Dilan Yesilgöz-Zegerius