NieuwsPersberichten

ONL roept Europarlementariërs op: “Plaats het ondernemersbelang boven het partijbelang.”

Persbericht ONL voor Ondernemers
Den Haag, 22 mei 2014

ONL roept Europarlementariërs op: “Plaats het ondernemersbelang boven het partijbelang.”

Voor ondernemers in Nederland is één Europese markt prioriteit nummer 1. Een grote afzetmarkt met zo min mogelijk belemmeringen biedt grote voordelen. Nu de zetels voor het Europees Parlement zo goed als bekend zijn is het zaak om de juiste commissies te kiezen. Nederlandse volksvertegenwoordigers moeten gezamenlijk om de tafel om met elkaar af te stemmen welke commissies zij de komende vijf jaar gaan bemannen. Daarna gaan de fractievoorzitters aan de slag om binnen de eigen Europese fracties te knokken voor de beste posities binnen de belangrijkste commissies. ONL voor Ondernemers roept de nieuwe Europarlementariërs op hierbij het Nederlandse belang boven het partijbelang te plaatsen.

Hans Biesheuvel: “Think Small First! Dit moet de leidraad zijn voor elke Europarlementariër in de komende vijf jaar. We hebben de afgelopen weken zeer mooie verkiezingsbeloften gehoord. Het is nu tijd om het waar te maken. De eerste stap is het kiezen van de juiste commissies in het Europees Parlement om echt het verschil te kunnen maken.”

ONL voor Ondernemers dringt aan op een sterke vertegenwoordiging in de volgende commissies:
1. Interne Markt en Consumentenbescherming;
2. Industrie, Onderzoek en Energie;
3. Economische en Monetaire Zaken.

Vanaf september zal ONL voor Ondernemers starten met de maandelijkse bezoeken aan Europarlementariërs. We gaan samen met ondernemers naar Brussel om Europarlementariërs van verschillende politieke partijen aan hun beloften te houden. Samen gaan we aan de slag om de verbinding te maken tussen de Europese politiek en de ondernemers. De verbinding is cruciaal voor economisch herstel en het verbeteren van het vertrouwen.