Nieuws

Ontzag – Column Hans Biesheuvel – Telegraaf

Ontzag

Er zijn weinig mensen waar ik zoveel ontzag voor heb als voor Wim van der Leegte. Na 50 jaar ondernemen droeg hij onlangs het stokje over aan zijn kinderen. Hij heeft als ondernemer een ongekende prestatie geleverd en is nog altijd dezelfde innovatieve en integere topondernemer.

Wim van der Leegte heeft de maakindustrie in Nederland praktisch in zijn eentje op de kaart gezet. Hij kocht het bedrijf van zijn vader en bouwde de VDL Groep uit tot een conglomeraat van 88 bedrijven met 13 duizend mensen. Doe het maar na!

De bewondering is voor het succes van zijn nuchtere filosofie. Niet ingewikkeld doen. Altijd oog voor mensen. Realistisch en zakelijk blijven. Geen bochten afsnijden. Gewoon goede producten afleveren en beloftes nakomen. Hij heeft oog voor de kracht van een sterk MKB netwerk om zich heen.

Wim heeft een ongekend zakelijk instinct en gevoel voor risico en verantwoordelijkheid. Iedereen werkt graag voor en met hem. De reïncarnatie van Nedcar is een huzarenstukje. VDL bewijst dat hoogwaardige industrie en werkgelegenheid goed passen in de Nederlandse economie. Je kunt hier smart produceren, zolang je absolute kwaliteit en toegevoegde waarde levert. Wim is een inspirerend voorbeeld voor ondernemend Nederland.

We hebben meer mensen nodig van het kaliber en met het lef van Wim.

onl-hb-column-ontzag