NieuwsPersberichten

Opening Art The Hague door Hans Biesheuvel

Persbericht ONL voor Ondernemers
Den Haag, dinsdag 30 september 2014

Opening Art The Hague door Hans Biesheuvel
Hans Biesheuvel roept kunstenaars op ondernemer te zijn.

Van woensdag 1 tot en met zondag 5 oktober is Art The Hague, de beurs voor hedendaagse kunst, het inspirerende middelpunt van een week lang kunst in Den Haag. Hans Biesheuvel verzorgt de opening van Art The Hague. Biesheuvel is al van jongs af aan Haagse ondernemer en heeft een sterke band met de cultuursector. Zo is hij al jaren bestuursvoorzitter van het Festival Classique. Hij richtte vorig jaar september de ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers op. ONL voor Ondernemers zet zich in voor een sterk ondernemersklimaat in Nederland.

Het commercieel denken en samenwerken met andere ondernemers biedt enorme kansen voor kunstenaars. Hans Biesheuvel: “Kunstenaars zijn ondernemers, ze dragen bij aan vernieuwing. Creativiteit is cruciaal voor die broodnodige vernieuwing. Dit initiatief van Art The Hague is heel goed voor de samenwerking van kunstenaars en vergroot de toegankelijk voor een groot publiek.”

De tweede editie van Art The Hague vindt opnieuw plaats in de Fokker Terminal, de voormalige luchtvaartschool in het creatieve gebied Binckhorst in Den Haag. In de hoge hal waar vroeger aan vliegtuigen werd gesleuteld, toont een veertigtal gerenommeerde galeries voor hedendaagse kunst werk van internationaal bekende kunstenaars en aanstormende talenten.

De hoogtepunten van de beurs zijn een solo-presentatie bij galerie Wit van herman de vries (de Nederlandse Biënnale-inzending in 2015), een overzichtsexpositie van sculpturen van jong Belgisch talent (curator Steve Scheirsen), lezingen door kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh en kunstwetenschapper Aldwin Kroeze, een performance door Kamagurka bij de Belgische galerie Eastmen, rondleidingen bij de Aegon en Caldic collecties, solo-tentoonstellingen van Simon Schrikker (Livingstone Galleries) en Jochem Rotteveel (galerie Helder) en een overzichtsexpositie van schilderkunst van Nederlandse alumni uit 2014 (galerie Vonkel).

Art The Hague wil daarnaast tot ver buiten het terrein van de Fokker Terminal kunst in de schijnwerpers zetten. ‘Den Haag is een fantastische stad voor wie kunst wil ontdekken’, zegt organisator Axel Lemmens. ‘Het werk van oude meesters als Vermeer en Rembrandt, kunstenaars van de Haagse School als Mesdag en Mauve, maar ook van latere kunstenaars als Mondriaan en Van Gogh maakt allemaal deel uit van de collecties die Den Haag rijk is. Dat deze historische voedingsbodem zeer vruchtbaar is voor de kunst van nu, blijkt wel uit het grote aantal toonaangevende en gespecialiseerde galeries voor eigentijdse kunst dat de stad telt. Zoals Nouvelles Images, Galerie Ramakers en Livingstone Galleries, om er enkele te noemen. Samen met het Haags Gemeentemuseum, GEM, het Haags Historisch Museum, Panorama Mesdag, West en de Haagse galeries zullen we in de eerste week van oktober een programma neerzetten dat bezoekers doet beseffen dat één dag gewoon niet genoeg is om de kunst in Den Haag te ontdekken. En met het zogenaamde combi-ticket dat bij één betalend bezoek aan een van de deelnemende instellingen en onze beurs gratis toegang geeft tot alle deelnemende musea, stimuleren we dat ook.’

 

Highlights Art The Hague

  • Wo. 1 okt. 19 u. opening door Hans Biesheuvel, Initiatiefnemer ONL voor Ondernemers
  • Do. 2 okt. 18 u. lezing door Joop Van Caldenborgh, kunstverzamelaar
  • Vr. 3 okt. 14 u. rondleiding Caldic Collectie
  • Vr. 3 okt. 14 u. rondleiding Aegon Collectie (eveneens om 16 u.)
  • Vr. 3 okt. 18 u. performance en signeersessie Kamagurka bij Eastmen Gallery
  • Vr. 3 okt. 18 u. opening expositie sculpturen van jonge Belgische talenten
  • Za. 4 okt. 16 u. lezing door Aldwin Kroeze over Herman de Vries (solo bij Galerie Wit)

Combi-ticket
Tijdens Art The Hague laten de Haagse musea zien welke kunst van wereldklasse de stad in huis heeft. Bij een betalend bezoek aan het Gemeentemuseum, GEM, Panorama Mesdag, West, Haags Historisch Museum en Art The Hague ontvangt elke bezoeker een combi-ticket dat van 1 t/m 5 oktober recht geeft op gratis toegang bij alle deelnemende instellingen.

Beursinformatie
Art The Hague vindt plaats in de Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan 249 in Den Haag.
De openingstijden zijn:

Woensdag 1 oktober 17 – 22 uur
Donderdag 2 oktober 14 – 21 uur
Vrijdag 3 oktober 14 – 21 uur
Zaterdag 4 oktober 11 – 20 uur
Zondag 5 oktober 11 – 18 uur

Meer informatie is te vinden op www.artthehague.nl