Nieuws

Parkeertarieven exorbitant

Vrijdag 9 juni 2018, Algemeen Dagblad 

Winkeliers: auto is koemelk, parkeertarieven exorbitant 

In Amsterdam doen ze het. In Utrecht en in Den Haag, en sinds deze week ook in Rotterdam: de stadsbesturen van de vier grote steden verhogen parkeertarieven op straat flink. Winkeliers en werkgeversclubs zijn boos: ,,Straks zijn de stadscentra alleen nog maar voor de happy few.” 

Dagje shoppen in een van de grote steden? Dat gaat flink in de papieren lopen voor automobilisten die graag in het centrum parkeren. Een dag op straat staan in de Amsterdamse binnenstad zal circa 75 euro kosten, nu het stadsbestuur het uurtarief verhoogt van 5 naar 7,50 euro.

‘Ongebreideld’
Die geplande prijsverhogingen in de vier grote steden betekenen slecht nieuws voor bewoners, bezoekers en bedrijven, stellen winkeliers en ondernemers. ,,Het schiet ongebreideld omhoog, lijkt het wel”, zegt voorzitter Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers. ,,Daarmee tref je vooral de kleine ondernemer hard.”

Plannen
De steden doen een beroep op de parkeerportemonnee om onder meer hun ambitieuze milieu- en vervoersplannen te bekostigen. Met de in totaal 150 miljoen euro extra inkomsten worden klimaatplannen, nieuwe ov-verbindingen en fietsvoorzieningen betaald.

Klik hier om het artikel te lezen in het AD.