Persberichten

Persbericht: Intensieve samenwerking Sprout en ONL om Nederland ondernemender te maken

Persbericht
15 juni 2016

Sprout en ONL maken Nederland ondernemend

Amsterdam, 15 juni – Ondernemersnetwerk Sprout en belangenbehartiger ONL voor Ondernemers gaan intensief samenwerken om het ondernemersklimaat in Nederland te versterken. De twee hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk de uitdagingen van moderne ondernemers op de politieke agenda te krijgen.

Reden voor de samenwerking is dat de stem van ondernemers onvoldoende gehoord wordt op de plekken waar de beslissingen genomen worden in Nederland en daarom het belang van het groot bedrijf vaak prefeleert. Ondernemers die tegen wet- en regelgeving aanlopen, weten vaak niet wat ze hieraan kunnen doen. “Als drukbezet ondernemer heb je vaak geen tijd om je bezig te houden met politieke organisatiestructuren,” zegt hoofdredacteur Remy Ludo Gieling. “Daardoor staan belangrijke onderwerpen als betalingstermijnen of ontslagrecht te weinig op het politieke netvlies. ONL kent de wegen in Den Haag en maakt de broodnodige vertaalslag.”

“Daarnaast is het probleem dat ondernemers vaak niet van elkaar weten dat ze tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Door vanuit media-oogpunt hier regelmatig aandacht aan te besteden houden we de ondernemer én de politiek scherp.”

Medeoprichter van ONL, Mirjam Bink, is zelf al 14 jaar ondernemer en weet uit eigen hand het belang van politieke invloed: “Als wij de late betalingstermijnen niet op de politieke agenda hadden gezet waren grote bedrijven nog steeds weggekomen met loze beloftes. Nu zijn we met het CDA en de PvdA een wetsvoorstel aan het schrijven zodat ze er niet zomaar mee weg komen.”. Bink is trots op de samenwerking met Sprout: “Sprout inspireert mij en vele anderen met ondernemersverhalen, houdt mij op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en met deze samenwerking kunnen wij makkelijker de vertaalslag maken van de politiek naar de dagelijkse praktijk van het ondernemen en andersom. We delen de ambitie om Nederland ondernemender te maken”.

De eerste stap in de samenwerking is het aanbieden van een gezamenlijk lidmaatschap. Voor 395 euro zijn ondernemersparticipant van ONL en het ondernemersnetwerk van Sprout. Hiermee hebben ze niet alleen invloed op de politieke agenda, maar ontvangen ze Sprout Magazine, krijgen ze toegang tot diverse evenementen en hebben de mogelijkheid kosteloos te adverteren onder 160.000 ondernemers.

Ook zullen de twee partijen samenwerken om van de Nationale Ondernemersdag op 9 september in Den Haag een groot succes te maken.