Nieuws

Stichting 155 vestigt zich in het Ondernemershuis Nederland

ONL voor Ondernemers en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) breiden hun samenwerking verder uit. Zo gaat Stichting 155-Help-een-bedrijf (een initiatief van IMK) zich vestigen in het Ondernemershuis Nederland (tevens de thuisbasis van ONL). Daarnaast lanceren zij een platform voor ondernemers-in-zwaar-weer, het Bbz-NL platform.

Ieder jaar vallen er ongeveer 40.000 bedrijven onnodig om. Dit kost de samenleving 2,6 miljard euro. Stichting 155 en ONL voor Ondernemers lanceren daarom een platform voor ondernemers-in-zwaar-weer, het Bbz-NL platform. Hiermee willen 155 en ONL het sociaal vangnet voor zelfstandigen van de overheid, sneller, beter vindbaar en efficiënter maken.

Daarnaast vestigt Stichting 155-Help-een-bedrijf zich in het Ondernemershuis Nederland. De CEO van IMK, Han Dieperink, en de voorzitter van ONL, Hans Biesheuvel, ondertekenden tijdens de opening van het Ondernemershuis Nederland het samenwerkingsverband.

Wat is 155-Help-een bedrijf?

Of je nou winkelier, ict-adviseur of bouwvakker bent, elke ondernemer heeft weleens behoefte aan hulp. Wat gaat er minder goed? Wat kan ik eraan doen? Voor dit soort vragen is 155-Help-een-bedrijf opgericht. 155 is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf dat al ruim 50 jaar ondernemers ondersteunt.

Wat is het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf?

IMK is door de overheid opgericht als hét adviesbureau voor het MKB om ondernemers te ondersteunen bij herstel en groei van hun bedrijven. IMK heeft door heel Nederland vestigingen, waaronder in het Ondernemershuis Nederland.