Nieuws

Vandaag is de opening van het Ondernemershuis Nederland: toegangspoort voor ondernemers, ambtenaren en politici

Een centrale plek waar ondernemers, ambtenaren en politici elkaar kunnen ontmoeten, ‘Nu is het er!’, jubelt Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL voor Ondernemers. Aan het Tournooiveld in Den Haag wordt op dinsdag 16 april het Ondernemershuis Nederland geopend. Biesheuvel: ‘De politiek vindt hier de ondernemer en de ondernemer vindt hier de politiek.’

ONL voor Ondernemers, het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), de Nederlandse Organisatie van Accountant Adviseurs (Novaa) en de Nederlandse Organisatie van Accountants en accountantskantoren (Novak) en Sira Consulting hebben samen het Ondernemershuis Nederland opgericht. Op steenworp afstand van het Binnenhof is het Ondernemershuis Nederland dé plek waar oplossingsgericht met ondernemers wordt meegedacht. Biesheuvel: ‘Het Ondernemershuis Nederland is meer dan een aantal kantoren. Hier gebeurt het. Hier vinden onder andere lanceringen plaats en worden partnerships gesloten, allemaal om het ondernemersklimaat in Nederland te verbeteren. Het is de toegangspoort voor ondernemers naar het Binnenhof.’ Voor politici en ambtenaren is het een interessant platform waar zij ondernemers kunnen vinden.

ONL is in de afgelopen jaren snel gegroeid en bevestigt op de openingsdag zes nieuwe samenwerkingsverbanden. ONL lanceert ook een financieringstool en een nieuwe app: het ONL Ondernemerspanel. Daarnaast bevestigt het Ondernemershuis Nederland drie partnerships.

Zo kunnen ondernemers met de ONL Ondernemerspanel-app makkelijk, snel en continue hun stem laten horen. Op verschillende thema’s, zoals arbeidsmarkt of passende regelgeving, bepalen zij de ONL-agenda. De belangen van ondernemers zijn leidend voor ONL en worden door middel van dit ondernemerspanel meegenomen bij bijvoorbeeld mediaoptredens of gesprekken op het Binnenhof.

Toegang tot en kennis over financiering voor onder andere MKB-ondernemers blijft voor ONL een cruciaal onderwerp. ONL breidt daarom de samenwerking uit met Vereniging Samenwerkende Kredietunies en de Stichting MKB Financiering. Dinsdag lanceren deze partners de financieringstool. Zo worden ondernemers doorverwezen naar passende alternatieve financiering.

Het Ondernemershuis Nederland breidt direct uit. Stichting 155-Help-een-bedrijf en Innovatiecentrum Mens & Werk gaan zich vestigen in het Ondernemershuis Nederland. Daarnaast gaan het Holland House Brussel, de ontmoetingsplek voor Nederlandse ondernemers in Brussel, en het Ondernemershuis Nederland een partnership aan.

Kortom, dit is nog maar het begin. Het Ondernemershuis Nederland gaat de komende jaren groeien. De deur van de toegangspoort staat voor alle ondernemers van Nederland wagenwijd open.

Deze week krijg je op de site van ONL het overzicht van alle lanceringen, samenwerkingsovereenkomsten en andere aankondigingen op de openingsdag van het Ondernemershuis Nederland. Volg ons vandaag op Twitter, LinkedIn en Facebook om live de openingsdag te volgen!