Nieuws

Het voordeel van de twijfel – ONL bij Radio 1 – Prinsjesdag

Nu de derde dinsdag van september weer is aangebroken is het moment daar, Prinsjesdag 2018 is een feit. Vanmiddag worden de Miljoenennota en de Rijksbegroting bekendgemaakt. ONL-voorman Hans Biesheuvel is te gast bij NPO Radio 1 en spreekt over de plannen van het kabinet.

Hans Biesheuvel is positief gestemd en ziet kansen en mogelijkheden. De koopkrachtverbetering is in tientallen jaren niet zo sterk geweest. Ook de verlaging van de vennootschapsbelasting en de algehele inzet van de staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer pleiten volgens ONL voor het kabinet: “Dat zijn echte lichtpuntjes, toch hebben wij ook een aantal kritiekpunten”, zo stelt Hans Biesheuvel.

Zo is er veel weerstand geweest tegen de btw-verhoging en de uitruil van het kabinet om de dividendbelasting afgeschaft te krijgen kan niet op veel steun rekenen van het MKB. Ook het pensioenakkoord laat lang op zich wachten. Verdient het kabinet dan evengoed het voordeel van de twijfel?

Al met al zijn er plussen en minnen, daarom geeft Hans Biesheuvel namens ONL dit kabinet toch het voordeel van de twijfel. “De richting van het kabinet klopt, ze hebben een aantal goede punten, maar deze moeten nog wel uitgevoerd worden”.